Jeugd

Kinderen en pubers die niet lekker in hun vel zitten, gepest worden of anderen pesten hebben vaak een tekort aan Mentale Vaardigheden. Zij kunnen hun grenzen niet goed bewaken of die van anderen accepteren. Ze hebben als het ware geen goede spelregels om zich te handhaven in een gezin of op school. 

 

Jongeren kunnen als groep getraind worden of samen met ouders en leerkrachten. Op een speelse manier wordt hun bijgebracht hoe ze hun eigen grenzen kunnen leren kennen en verdedigen maar ook hoe ze die van de ander kunnen respecteren. Zo kunnen ze zich beter focussen en zijn minder kwetsbaar voor prikkels uit de omgeving.

 

Er wordt in een gymzaal of groot lokaal gewerkt met matjes of hoepels om te visualiseren hoe goede onderlinge en persoonlijke spelregels werken. Jongens en meisjes ervaren deze manier van werken als leuk, inzichtelijk en begrijpen daardoor de spelregels heel snel. Ouders en leerkrachten kunnen ook bij de training zijn en leren hoe ze de spelregels kunnen bewaken. Ook wordt geleerd hoe ze consequenties kunnen stellen aan kinderen die grenzen overtreden. Het is een training die op alle mogelijke situaties die mensen tegen komen in de maatschappij, relaties en gezinnen kan worden toegepast. Neem alvast een kijkje in de webshop om te zien welk materiaal we gebruiken. 

 

Vraag ons naar de mogelijkheden voor een training die past bij de situatie.

Ik heb geen stoornis maar heb Grenzen nodig!!!

boys-286245_1920