Mentale Vaardigheden Test

De tijd ia veranderd. Met een metafoor gezegd: Vroeger reed men als het ware in een personenauto en nu in een vrachtauto. Veel mensen hebben niet hun groot rijbewijs en lopen daardoor vast .

/Met de Mentale Vaardigheden Test kun je testen hoe rijvaardig je bent voor deze individualistische tijd.  De gegevens blijven persoonlijk.  De test heeft uitgewezen dat mensen die hoog scoren op de test ook een hogere score hebben op Mentale Gezondheid en Relaties.

Dus je hebt deze vaardigheden nodig om lekker in je vel te zitten en goede relatie’s te hebben.

Voor de liefhebben: Trudi Mesch ontdekte enig moment in haar praktijk dat er patronen waren in de huidige problematiek die ze kon oplossen met het aanleren van Mentale Vaardigheden die horen bij Autonomie, Grenzen en Verbondenheid. Dit zijn psychologische basisbehoeften zoals water en brood voor het lichaam  (Ryan en Deci University Rochester). Als je deze psychologische basisbehoeften voedt heb je meer energie en anders raak je uitgeput.

In tuinmodeltaal:

Autonomie is dat je in staat bent om je tuin cq jouw leven mooi te maken. Niet teveel of te weinig planten in je tuin te zetten. Goede en volwassen keuzes daarin te maken.

Grenzen zijn de hekken tussen de tuinen. Zonder het besef van deze hekken gaat het mis. Als relaties thuis en op het werk volkstuinencomplexen zouden zijn zijn de hekken heel belangrijk.  Zonder hekken is zo’n volkstuinencomplex een rommeltje want waar moet je nu stoppen met werken? Over je eigen tuin ben je de baas maar je kunt niet bepalen wat er in de tuin van je buurman gebeurd. Thuis en op het werk is er tegenwoordig veel grenzeloosheid. Kinderen zijn de baas over de tuinen van ouders, ouders werken teveel in de tuinen van kinderen. Op het werk krijg je teveel ruimte in je functietuinen of veel te weinig. Allemaal redenen om niet goed in je vel te zitten en conflicten te krijgen.

Verbondenheid: zonder grenzen en autonomie is het niet mogelijk om je op een gelijkwaardige manier te verbonden. Dan zijn relaties mooi en goed en kun je optimaal jezelf zijn. Dan s het veilig en kun je je hechten en veel plezier hebben.

Met de uitslag van deze uitgebreide test kun je zien welke Mentale Vaardigheden je kunt verbeteren. Je krijgt een persoonlijke score toegestuurd en een rapportage. Op een later tijdstip kun je dan wederom een test doen om inzichtelijk te maken of je vaardigheden zijn toegenomen.

 Investeer in kennis over Mentale Vaardigheden 

        Test jezelf en ontdek je zwakke en sterke punten

traffic-sign-809006_1920